Polski producent i dystrybutor azjatyckich produktów poszerza swoje portfolio o kolejne nowości. Na rynek w sumie trafia aż 11 artykułów, które będą dostępne w sklepach. To m.in. makaron do Pho czy ryżowy z czarnym sezamem, a także smakowe pasty, które urozmaicą każde danie.
- Makaron do Pho 200 g House of Asia
Naturalnie bezglutenowy makaron ryżowy ma prosty, czysty skład bez zbędnych dodatków i konserwantów. Po przygotowaniu jest jędrny i sprężysty, a jego 4 mm wstążki doskonale absorbują smaki. Makaron jest dedykowany jako dodatek do znanej na całym świcie zupy pho. Świetnie pasuje również jako składnik innych zup, sałatek, dań mięsnych i wegetariańskich oraz dań typu stir-fry
- Makaron ryżowy z kurkumą 200 g House of Asia
Makaron ryżowy z dodatkiem aromatycznej kurkumy to idealna i zdrowa alternatywa dla klasycznych makaronów. Kurkuma, dzięki której makaron nabiera charakterystycznego koloru wykazuje również działanie przeciwzapalne. Makaron jest naturalnie bezglutenowy, lekkostrawny i nie obciąża przewodu pokarmowego. Makaron ma wiele zastosowań, między innymi sprawdzi się jako składnik zup, sałatek, dań mięsnych wegańskich i wegetariańskich.
- Makaron ryżowy z czarnym sezamem 200 g House of Asia
Makaron ryżowy z dodatkiem czarnego sezamu to doskonały pomysł na urozmaicenie codziennej kuchni. Dzięki zawartości czarnego sezamu zyskuje niepowtarzalną ciemną barwę. Ma wiele zdrowotnych zalet. Jest lekkostrawny, a zarazem bardzo odżywczy. Posiada 100% naturalny skład, bez zbędnych dodatków.
Makaron ma wiele zastosowań, między innymi sprawdzi się jako składnik zup, dań mięsnych i wegetariańskich, doskonały do dań typu stir-fry. Szybki w przygotowaniu, wystarczy wrzucić do wrzącej wody, gotować 5-6 minut i przepłukać w zimnej wodzie.
- Makaron instant pszenny 100 g House of Asia
Makaron chiński, w postaci długich, cienkich nitek przygotujesz bez gotowania, wystarczy zalać go wrzątkiem i odczekać 4-5 minut. Dodatkowo jest lekki i bardzo pożywny dzięki dużej zawartości białka – zawiera go aż 11g w 100g. Ma prosty, czysty skład, jedynie mąka pszenna, woda i sól. Może być wszechstronnie wykorzystywany. Jest znakomitym dodatkiem do bulionów i zup, potraw mięsnych i wegetariańskich.
- Pasta Bulgogi 50 g House of Asia
Bulgogi, czyli koreańska wołowina z grilla, składa się z cienkich, delikatnych pasków wołowiny marynowanych w aromatycznej, średnio pikantnej paście. Tradycyjnie serwowana z liśćmi sałaty, białym ryżem, pikantną pastą gochujang oraz kimchi. Dzięki tej paście w prosty sposób przygotujesz to koreańskie danie oraz nadasz innym potrawom wyjątkowego smaku i aromatu. Zamiast wołowiny możesz użyć ulubionych mięs, owoców morza oraz tofu.
- Pasta miodowo-czosnkowa 50 g House of Asia
Słodycz miodu i wyrazisty smak czosnku stanowią doskonałą bazę marynat i sosów do mięs. Pasta nie zawiera konserwantów, wzmacniaczy smaku i sztucznych zagęstników. Zawiera tylko naturalne składniki – sos sojowy, pastę pomidorową, czosnek oraz miód. Jest odpowiednia dla wegan i wegetarian.
- Pasta Butter chicken 50 g House of Asia
Pasta Butter Chicken to niezwykle bogaty, intensywny w smaku i kremowy sos na bazie pomidorów z dodatkiem soku z tamarynda, imbiru, czosnku, liści kolendry i starannie wyselekcjonowanych indyjskich przypraw. Pozwala w kilka chwil przygotować jedno z najpopularniejszych indyjskich dań Butter Chicken. Atutem pasty jest czysty skład, bez zbędnych dodatków. Sprawdzi się idealnie jako szybki, orientalny posiłek dla dwóch osób.
- Pasta do zupy Pho 50 g House of Asia
Zupa Pho to tradycyjna wietnamska zupa, jedno z najbardziej popularnych dań kuchni azjatyckiej w całej Europie. Jej główne składniki to bulion, makaron ryżowy, mięso lub warzywa i dodatki w postaci między innymi świeżych ziół. Zupa stanowi pełnowartościowe danie, a dzięki paście przygotujesz ją w prosty i szybki sposób w domowym zaciszu. W ofercie House of Asia znajdziesz również Makaron do pho.
- Pasta Laksa 50 g House of Asia
Pikantna pasta z dodatkiem rozgrzewającego galangalu, orzeźwiającej trawy cytrynowej i aromatycznych przypraw, dzięki której przygotuj jesz malezyjską zupę Laksa z dodatkiem mięsa lub owoców morza, grubego makaronu ryżowego oraz mleczka kokosowego. Równie świetnie sprawdzi się jako średnio pikantna przyprawa do dań smażonych, zarówno mięsnych jak i wegetariańskich.
- Pasta Kung Pao 50 g House of Asia
Pasta Kung Pao to niezastąpiony składnik dania o tej samej nazwie. Wystarczy dodać ryż, kurczaka lub tofu oraz chrupiące orzeszki ziemne, a ten syczuański, wyrazisty i lekko pikantny przysmak będzie gotowy już w 15 minut.
- Sos Mango Chutney 340 g House of Asia
Słodko-pikantny, aromatyczny sos swoją gęstość zawdzięcza wysokiej zawartości mango – aż 45%. Jest popularnym składnikiem dań indyjskich, ale sprawdzi się świetnie również w kuchni azjatyckiej i polskiej. Można stosować go jako dip lub składnik dressingów do sałatek oraz sosów do dań smażonych i z grilla. Sos jest odpowiedni dla wegetarian i wegan, posiada tylko naturalne składniki, nie zawiera dodatku konserwantów i glutenu.